Beurzen 2007

Precisiebeurs 28 en 29 november 2007, NH Koningshof Hotel in Veldhoven

In 2007 heeft de 7e editie van de precisiebeurs, het trefpunt (zowel nationaal als internationaal) op dit vakgebied, plaatsgevonden. Elmeq heeft laten zien dat we zelf de engineering (mechanica, elektronica en software) in huis hebben. Dit betekent naast een oplossing met een optimale fit in de applicatie dat de time to market tot een minimum wordt beperkt. Producten die we o.a. hebben laten zien zijn: direct drive motor, borstelloze stappen- en servo motoren met geintegreerde elektronica en PCB mounted motor amplifiers.

MoCon - Hydromech, 17 & 18 oktober 2007 in Brussel (België)

Deze 2-daagse vakbeurs omvatte de volledige aandrijfmarkt (pneumatisch, hydraulisch, elektrisch en mechanisch), in combinatie met de automatiseringcomponenten. Elmeq heeft op deze beurs laten zien:

  • een lineaire motor
  • de liftboy
  • een 230VAC stappenmotor met ingebouwde sturing
  • Axor servo

Tevens is er een GPS toestel verloot!

easyFairs MOCON 's-Hertogenbosch 11 & 12 april 2007

Op de Elmeq en Flexion (ook onderdeel van de ERIKS groep) stand is dit keer veel aandacht besteed aan betaalbare borstelloze servotechniek (fabrikaat Dunkermotoren). Een belangrijke nieuwe ontwikkeling die we hebben laten zien is de 230VAC gevoede borstelloze servomotor met geïntegreerde elektronica en CANopen communicatie interface (fabrikaat Axor). Verder zijn er direct drive lineaire motoren getoond die door de gunstige prijsontwikkeling steeds toegankelijker worden. Er wordt ook nog eens bespaard op ontwikkelingskosten doordat de Elmeq oplossing snel te integreren en zeer compleet is: lineaire motor inclusief geleiding, nauwkeurige feedback, bekabeling, intelligente versterker en professionele ondersteuning tot en met de inbedrijfname.