ES

Product: Deurautomaat voor scharnierdeuren; ES
Leverancier: ERIKS bv aandrijftechniek Schoonhoven
ES_in-outswing-3

Er is veel voor te zeggen om het openen en sluiten van deuren te automatiseren. Omdat het comfortabeler is bijvoorbeeld (snel openen bij nadering), maar ook omdat dit een betere toegankelijkheid, toegangscontrole en/of besparingen op de energiekosten oplevert (buitendeuren staan nooit meer ongewenst open).

Wanneer een scharnierdeur geautomatiseerd moet worden, dan is de scharnier deurautomaat type ES de perfecte oplossing.

(De deurautomaat, type ES wordt uitsluitend geleverd via ons dealernetwerk. Neem contact met ons op en wij brengen u in contact met onze dealer.)

Omschrijving
De geluidsarme, elektromechanische scharnierdeurautomaat ES  kan worden gemonteerd op zowel binnen-  als buitendeuren. De controller stuurt de deur na de ingestelde openingstijd automatisch (gecontroleerd) dicht, terwijl elke deurbeweging nauwkeurig door encoders/sensoren wordt bewaakt. Bij stroomstoring sluit een geopende deur automatisch (door de inwendige retourveer), terwijl de aandrijving onmiddelijk stopt als de beweging wordt belemmerd. Handmatig openen van de deur blijft ook na montage van een ES deurautomaat altijd mogelijk. Dit desgewenst met elektromechanische bewegingsondersteuning  (push & go). Een optimale veiligheid wordt daarmee onder alle omstandigheden gegarandeerd. 

Breed inzetbaar
ES deurautomaten zijn leverbaar voor enkelvoudige en dubbele deuren, in zowel naar buiten (outswing) als naar binnen draaiende (inswing) uitvoering. Voor dubbele deuren kan zelfs een in- en outswingarm in één automaat worden gecombineerd. De ES kan zowel op het kozijn als op de deur worden gemonteerd en kan ook eenvoudig op bestaande deuren worden aangebracht. De robuuste ES deurautomaat is ook zeer geschikt voor montage op zware deuren en/of buitendeuren die blootstaan aan tocht en/of windbelasting. Dat maakt deze automaat ideaal voor toepassingen in hotels, restaurants, winkels, winkelcentra, kantoren, verzorging- en verpleeghuizen en woningen voor seniioren en minder validen.

Behuizing
De deurautomaat zit in een moderne aluminium extrusie behuizing. Via de afdekkap zijn de motorunit en de besturingselektronica gemakkelijk bereikbaar. De kabelinvoer is mogelijk via de beide zijkanten of via de bodemplaat. De parameters zijn default in de menugestuurde software ingegeven. De deurautomaat is zelflerend, wat betekent dat de deurautomaat de openingshoek, openingstijd en snelheid automatisch instelt bij initialisatie. Via de bedieningsterminal KB300 kunnen de parameters eenvoudig worden aangepast aan de gebruikerswensen en statussen worden afgelezen. Kijk voor de vele gebruikersmogelijkheden naar de technische specificatie en parameterlijst.

 Verschillende uitvoeringen van de ES
Er zijn in basis 2 uitvoeringen beschikbaar:
1. De inswing (trek) versie (deur opent naar binnen ten opzichte van de automaat)
2. De outswing (duw) versie (deur opent naar buiten ten opzichte van de automaat)
Daarnaast is er ook een dubbele uitvoering beschikbaar.

De deurautomaten worden standaard geleverd in een aluminium behuizing. Indien gewenst kan de automaat in elke RAL keur worden gespoten zodat de automaat een fraai geheel vormt met de omgeving.

Dubbele scharnierdeurautomaat
Een dubbele scharnierdeurautomaat bestaat uit twee aandrijvingen in één behuizing. De  dubbele automaat is ideaal voor dubbele deuren in bijvoorbeeld ziekenhuizen en scholen en andere drukke gebieden. Één dubbele draaideur aandrijving in plaats van twee enkele is esthetisch fraaier. De dubbele automaat wordt op maat van uw kozijn gemaakt en kan toegepast worden in lengtes van 1330mm tot en met 2200mm. In de dubbele automaat zijn de motorunits en de controllers zo gemonteerd dat ze met elkaar communiceren. Op die manier kunt u ervoor kiezen om de deuren gelijktijdig (synchroon) te bewegen, maar ook, wanneer er sprake is van een overlap, dat de ene deur wacht met sluiten totdat de andere gesloten is. Ook de dubbele automaat is zowel in inswing als outswing leverbaar, en wanneer gewenst kunnen ook de duw- en trekarmen in één behuizing worden gemonteerd. Dus bijna alles is mogelijk. Het is allemaal afhankelijk van de wensen van de gebruiker.

Accessoires bij ES
Er zijn verschillende bedienings- en beveiligingssystemen beschikbaar. Kijk voor de mogelijkheden bij het tabblad accessoires.

Handleiding ES
Vraag hier de handleiding aan.