MDC3

Product: Deurautomaat voor schuifdeuren; MDC3
Leverancier: ERIKS bv aandrijftechniek Schoonhoven
Schuifdeurautomaat_MDC3

Er is veel voor te zeggen om het openen en sluiten van deuren te automatiseren. Omdat het comfortabeler is bijvoorbeeld (snel openen bij nadering), maar ook omdat dit een betere toegankelijkheid, toegangscontrole en/of besparingen op de energiekosten oplevert (buitendeuren staan nooit meer ongewenst open).

Wanneer een schuifdeur geautomatiseerd moet worden, dan is de schuifdeurautomaat type MDC3 de perfecte oplossing. Deze geavanceerde universele schuifdeurautomaat (controller) is op iedere schuifdeur toepasbaar. De meest gangbare motortypen, encodertypen en sensortypen kunnen toegepast worden. Dus ook voor retrofit is een MDC3 een uitstekende keuze.

Omschrijving
De controller MDC3 is door zijn compacte afmetingen eenvoudig in elke schuifdeur in te bouwen. Met zijn vele in- en uitgangen (aansluitmogelijkheden) en zijn uitgebreide keuzelijst van motoren en bedieningsorganen kan nagenoeg elke schuifdeur worden bestuurd door de MDC3. Voor meer geavanceerde deurbewegingen en een goede controle is het noodzakelijk een encoder (positie feedback) toe te passen. De MDC3 ondersteunt vrijwel alle beschikbare encoders op de markt.

Sensoren, in- en uitgangen
Sensoren kunnen direct worden aangesloten. Iedere sensor beschikt over een eigen connector voor eenvoudige aansluiting. Meerdere ingangen zijn (parametreerbaar) beschikbaar. Configuratie van deze ingangen wordt gedaan via het menugestuurde softwareprogramma. De uitgangen geven de mogelijkheid voor extra controle- of statusinformatie. Naast ingangen voor de bewegings(puls)sensoren en veiligheidsensoren zijn er ingangen beschikbaar voor een programma- schakelaar, porter, brand, initialisatie en noodstop. De default (fabrieks)instellingen zijn zodanig gekozen dat er weinig tot geen aanpassingen noodzakelijk zijn bij standaard toepassingen. Via de bedieningsterminal KB300 kunnen de parameters eenvoudig worden aangepast aan de gebruikerswensen en statussen worden afgelezen. Kijk voor de vele gebruikersmogelijkheden naar de technische specificatie en parameterlijst (datasheet rechterbalk).

6 programma's
De MDC3 kent zes programma's en drie open posities. Gecombineerd met alle ingangen en parameterinstellingen kan de MDC3 in elke situatie gebruikt worden. Instellingen die kunnen worden aangepast zijn onder andere snelheid, acceleratie, openingstijden, veiligheid en nog veel meer. Alle instelling kunnen worden gedaan in genormaliseerde eenheden zoals mm, s, mV en mA. De tekst is beschikbaar in verschillende talen.

Handleiding MDC3
Vraag hier de handleiding van de MDC3 aan.

Accessoires 
Er zijn verschillende bedienings- en beveiligingssystemen beschikbaar. Kijk voor de mogelijkheden bij het tabblad accessoires.

Bij een schuifdeur zijn verder noodzakelijk:
- een motor met vertragingskast (met encoder)
- een transformator
- een riem en riemschijf (pulley)
- beugels en aluminium behuizing

Het behoeft geen betoog dat ERIKS Aandrijftechniek deze componenten mee kan leveren.

Verder zijn beschikbaar:
- een accu voor werking tijdens stroomuitval
- een spindel in plaats van riem ten behoeve van scheepstoepassingen
- een perslucht/vacuüm unit ten behoeve van een opblaasbare seal

Zie voor meer details de datasheet (zie rechterbalk).

MDC3 met motor en vertragingskast
ERIKS Aandrijftechniek Schoonhoven levert een verscheidenheid aan motoren voor de MDC3 schuifdeur controller. Naast een motor is ook een vertragingskast nodig. De grootte van de motor in combinatie met de motorspanning en de overbrengverhouding bepaalt de kracht en snelheid van de deur, en ook of de deur nog handmatig kan worden geopend.

In de meeste gevallen zal de standaard combinatie van een motor met vertragingskast voldoende zijn. ERIKS Aandrijftechniek Schoonhoven levert veelal de volgende motor:

- fabricaat: Dunkermotoren
- uitvoering: DC borstel motor
- type: GR63x55-24Vdc + RE30
- vertragingskast: SG80 i=10:1

Dit type motor heeft zich door de jaren heen al bewezen als zeer geschikt en betrouwbaar. Uiteraard kunnen ook andere motoren worden toegepast. Kijk vor meer informatie op de pagina roterend algemeen.

Rem
De MDC3 vereist een hoge resolutieencoder (500 pulsen per omwenteling op 2 lijnen). In sommige gevallen is het noodzakelijk om een rem te gebruiken. Dit kan nuttig zijn in geval een sluis nodig is. De standaard rem is de E90.

Transformator
Als transformator adviseren wij:  230/30-10A. Uitvoering: ringkern.

Pulleys
Pulleys kunnen direct op de vertragingskast worden gemonteerd. De uitgaande as maakt montage in beide richtingen mogelijk. Standaard riem: 8MR10. Lengte: tijdens installatie bepalen.

Beugels en aluminium behuizing
ERIKS Aandrijftechniek kan ook de beugels en de aluminium behuizing leveren. De beugels zijn uitgerust met wielen van polyurethaan. Dit zorgt ervoor dat de wielen geschikt zijn voor zwaar gebruik (maximaal gewicht deur 160kg). De behuizing is gemaakt van geëxtrudeerd aluminium. Afmetingen kunt u vinden op de datasheet (zie rechterbalk).