Lineaire actuatoren met stappenmotoraandrijving

Hybride lineaire actuatoren 

HaydonKerk biedt een unieke lijn van hybride lineaire actuatoren. Het innovatieve ontwerp biedt ontwikkelaars van machines en apparaten, een compacte oplossing met veel vermogen in de compacte bouwvorm. Het uitgekiende productieproces en het gebruik van specifieke thermoplasten in de rotor en moer in combinatie met een RVS spindel, zorgen voor een geluidsarme, efficiënte en duurzame oplossing die onderhoudsvrij is. De levensduur bedraagt zelfs het tienvoudige van een traditionele bronzen moer. 

De hybride lineaire actuatoren zijn verkrijgbaar in 6 bouwvormen: van 21mm tot 87mm flensmaat. Iedere bouwvorm kent 3 uitvoeringen:
- Captive (spindel loopt door de motor, anti-rotatie is geïntegreerd)
- Non-captive (spindel loopt door de motor, externe anti-rotatie benodigd)
- External linear (de as is een spindel, moer beweegt buiten motor)

De verplaatsingsnauwkeurigheid varieert met de gekozen spindel: 0,001524mm tot 0,127mm per volle stap (full step) van de motor. Met een micro-stepping driver wordt een nog fijnere resolutie verkregen. Dit maakt deze actuatoren uitermate geschikt voor toepassingen met een hoge positie nauwkeurigheid, snelle verplaatsingen en een lange levensduur.

Enkele typische applicatievoorbeelden zijn: X-Y tafels, medische apparatuur, halfgeleider handling, telecommunicatie apparatuur, klepregelingen.


Can-stack lineaire actuatoren
De can-stack lineaire actuatoren zijn verkrijgbaar in 5 bouwvormen: 15mm, 20mm, 26mm, 36mm en 46mm diameter. Ook hier zijn de drie beschikbare bouwvormen Captive, Non-captive en External linear. De stapgrootte varieert per type en is afhankelijk van het interne motorontwerp en van de spoed van de gebruikte spindel. Het robuuste ontwerp met dubbele kogellagering, staat borg voor een betrouwbare oplossing met een lange levensduur. Voor toepassingen waar een grotere kracht nodig is, kan de motor voorzien worden van zeldzame aarde magneten. 
  
Enkele typische applicatievoorbeelden zijn: medische apparatuur, entertainment, halfgeleider, robotics, pomp systemen en diverse andere toepassingen in een omgeving met grote temperatuurvariatie.


Dual motion actuatoren
Naast de lineaire motoren, zijn een aantal uitvoering ook verkrijgbaar in dual motion uitvoering. Deze motoren kennen naast een lineaire beweging ook de mogelijkheid om te roteren. Er is dus sprake van een gecombineerde beweging.
  Hybrid Linear Actuators