Glide screw

Glide-screw

De "Glide screw" is een nieuwe ontwikkeling waarbij de eigenschappen van een lineaire lagering en een spindel in één product worden gecombineerd.

Belangrijkste kenmerk is dat door de lagering de moer geschikt is voor een last onder een moment of een relatief grote zijwaartse last. Hierbij is het niet nodig buiten de moer nog een externe geleiding toe te passen. De Glide screw is onderhoudsvrij door de levensduursmering in de moer.

Omdat de spindel de aandrijving en de geïntegreerde geleiding combineert, bestaat de oplossing uit minder ondelen, is uitlijning in de toepassing niet meer nodig en past de oplossing in een kleinere ruimte. Hierdoor wordt de assemblage tijd geringer in vergelijking met traditionele oplossingen. Al met al kostenbesparingen in zowel het ontwikkelings- en het productietraject.

Optioneel zijn uitvoeringen voor toepassing in clean room en voor temperaturen tot 175°C verkrijgbaar.

Een aantal courante lengtes, diameters en leads zijn uit voorraad leverbaar. Voor de overige uitvoering gelden korte levertijden.

Typische toepassingsgebieden: vloeistofpompen, 3D printers, graveerapparatuur, laboratorium automatisering, medische instrumenten, pick and place en vele andere toepassingen waarbij een compacte vloeiende lineaire beweging vereist is.

Op www.thomsonlinear.com/glidescrew zijn 3D animaties van de Glide screw te bekijken.

Of bekijk op YouTube een filmpje waarin de werking van de Glide screw wordt uitgelegd.