ERIKS Schoonhoven; allround in Motion Control

Inhoudsopgave van deze pagina:
- Intro
- Early involvement werkt beter
- Multidisciplinair ontwikkelen
- Productie- en testfaciliteiten
- ERIKS Aandrijftechniek als co-maker
- Klanten, toepassingsgebieden en markten
- Onze leveranciers
- Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
- ERIKS divisie aandrijftechniek (algemeen)
- ERIKS
- Downloads

Omdat beelden (soms) meer spreken dan woorden is er een bedrijfsimpressie gemaakt. Gedurende ca. 10 minuten laten we zien wat ons productenpakket is, hoe onze leanassemblage werkt en in welke applicaties onze producten toegepast worden.

Alles draait om de perfecte oplossing

Allround in motion control, engineering en service. Dat is de kracht van ERIKS. Of het nu gaat om een hoogwaardige standaardaanpak of specialistisch maatwerk, alles draait om de perfecte oplossing!

De ruim veertig medewerkers van ERIKS Schoonhoven zijn elke dag met hun passie bezig: bewegingen. Allemaal hebben zij een gedegen technische achtergrond, niet alleen onze tien engineers, maar ook alle verkopers en inkopers. Met de focus op de door ERIKS gedefinieerde marktsegmenten, volgen zij de nieuwste markt- en productontwikkelingen op de voet.

Wij denken met u mee
Heeft uw bedrijf een bewegingsvraag? Ons team heeft als missie deze zo goed mogelijk op te lossen voor de meest aantrekkelijke prijs en conform de gestelde wensen en specificaties. Om dit te bereiken, gaan we het liefst in een zo vroeg mogelijk stadium met u aan tafel zitten: zo kunnen we proactief meedenken en meehelpen aan een optimale oplossing. Vaak leidt dit tot de meest innovatieve ideeën. Samenwerking leidt tot synergie!

Onze experts analyseren, adviseren, coördineren en leveren (standaard) componenten. Maar dat niet alleen: ons team ontwikkelt en bouwt ook aandrijf- en besturingssystemen op maat. Zoekt u een specifieke oplossing met ingebouwde software of een motion controller met applicatiesoftware? Wij zetten samen met u alle eisen op een rijtje en verzorgen de implementatie. Ook krijgt u training in het gebruik van het systeem.

35 jaar ervaring in aandrijftechniek
ERIKS beschikt over een compleet productenprogramma, korte lijnen, specialisten uit verschillende disciplines en ruim vijfendertig jaar ervaring! Ook dat vormt onze drijvende kracht. Bovendien werken we uitsluitend met producten en systemen van A-leveranciers uit binnen- en buitenland. U kunt dus rekenen op persoonlijke aandacht, kwaliteit, service en betrouwbaarheid.

Kortom: wilt u een innovatieve totaaloplossing op het gebied van motion control en roterende & lineaire aandrijftechniek? Dan is ERIKS uw partner! Met uw kennis van de applicatie en onze kennis van aandrijftechniek, komen we samen tot een optimaal resultaat. Voor u en voor uw klanten!

Early involvement werkt beter 

Veel constructeurs denken te snel in concrete oplossingen. Vaak uit gewoonte en/of omdat ze met bepaalde producten en systemen al jaren ervaring hebben. Dat remt innovatie. De experts van ERIKS Schoonhoven (voorheen Elmeq) benaderen elk ontwerpvraagstuk met open vizier en zijn gewend om ‘outside the box' te denken. Door in een vroeg stadium nauw met deze experts samen te werken kunt u sneller, doelgerichter en effectiever ontwikkelen!

Multidisciplinair ontwikkelen

Met ERIKS Schoonhoven ontwikkelen, betekent samenwerken met engineers van verschillende disciplines: elektrisch, mechanisch, pneumatisch, hydraulisch en elektronisch (hard- en software). Daarnaast weten zij hoe de Europese Machinerichtlijn (2006/42/EG) toegepast moet worden en zijn ze op de hoogte van alle relevante veiligheids- en/of branchegebonden richtlijnen. Dit legt de hechte basis voor een optimaal geïntegreerd ontwerp, waarbij moderne elektronica optimaal wordt gecombineerd met state-of-the-art aandrijftechnieken.

Productie- en testfaciliteiten

Daar heeft ERIKS Schoonhoven de nodige faciliteiten voor in huis. Zo beschikt de elektro-testafdeling over een ‘Kooi van Faraday' voor het uitvoeren van pre-compliance EMC tests. Daarnaast kunnen trillingtests en temperatuurtests worden uitgevoerd. Een doordachte (lean) assemblagelijn betekent korte doorlooptijden, terwijl de binnen de groep aanwezige cleanroom ook de assemblage van fijnmechanische en medische systemen mogelijk maakt. Tot slot zijn er legio mogelijkheden om producten te voorzien van speciale coderingen, kabelpakketten en/of andere ‘add-ons'. Uiteraard wordt alles na een zorgvuldige eindcontrole conform de wensen en eisen van de afnemer verpakt.

Wat mag u van een co-maker als ERIKS Schoonhoven verwachten?

U vraagt, ERIKS Schoonhoven levert. Zo makkelijk kan het zijn, maar niet altijd. Want als de technisch specialisten van ERIKS Schoonhoven weten wat u (of uw klant) met het gevraagde product gaat doen, zetten zij daar wellicht een veel betere oplossing tegenover. Zo levert ERIKS Aandrijftechniek door het inbrengen van haar kennis en ervaring een positieve bijdrage aan uw innovatie- en ontwikkelingsproces. Dit resulteert onder andere in een aantrekkelijke reductie van zowel ontwikkelingstijd als -kosten, en dus ook in een lagere kostprijs voor uw machine en kan betere producteigenschappen opleveren. Hierbij moet u denken aan een lager energiegebruik, hogere prestaties en/of een beter ergonomisch of esthetisch ontwerp.

 

 

 

 Klanten, toepassingsgebieden en markten 

ERIKS Schoonhoven levert aan belangrijke O.E.M.-ers die onder meer actief zijn met de ontwikkeling en productie van:

 • Automatische (bedrijfs-)deuren
 • Grafische machines
 • Productlijnen voor semiconductor
 • Handlingssystemen (Pick-and-Place/meerassige robots)
 • Energiebesparingsystemen 
 • Productielijnen voor de foodsector
 • Farmaceutische/medische apparatuur
 • Apparaten voor comfort en revalidatie
 • Land-/tuinbouwmachines
 • Machines voor toepassing in de veeteelt
 • Oplossingen voor de mobiele sector

We zijn op nog meer markten actief, vraag onze verkoopafdeling naar voorbeelden uit uw branche.

Zoals hierboven genoemd zijn we o.a. actief op de markt automatische (bedrijfs-)deuren. Onder de naam DoorCon ontwikkelt ERIKS Schoonhoven deurgerelateerde producten als automatische deuropeners, scharnierdeuren, sturingen en motoren voor schuifdeuren en luiken. Via een dealerorganisatie worden deze producten op de markt gebracht. Het is ook mogelijk dat dealers de deurproducten onder hun eigen naam op de markt brengen. Heeft u interesse om dealer te worden? Neem dan contact met ons op: 0182 - 303 456. De DoorCon deurproducten worden toegepast in de industrie, in verzorgingshuizen, in woningen voor senioren en minder validen, in winkels, in kantoren en in bussen, treinen en schepen/jachten. 

Onze leveranciers

Onze producten en systemen betrekken wij van toonaangevende fabrikanten uit het binnen- en buitenland. Hieronder  een opsomming van de belangrijkste (A-)leveranciers binnen ons programma.

 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Alle media staan vol over milieumaatregelen en alle mogelijke oplossingen om de uitstoot van CO2 te beperken. Er worden overal in de wereld milieuverdragen getekend met doelstellingen voor de toekomst. Vele initiatieven en innovaties gaan op termijn bijdragen tot een beter milieu. ERIKS en waaronder ERIKS Aandrijftechniek draagt graag haar steentje hier aan bij.

Kritisch gebruik verpakkingsmaterialen
Naast het recyclen van kartonnen verpakkingsmaterialen zijn nu ook het merendeel van de pallets die ERIKS Aandrijftechniek gebruikt van recyclebaar materiaal. Zoveel mogelijk worden aangeleverde verpakkingsmaterialen zoals karton, doosvulsels en pallets hergebruikt.

Het verbruik van PE plastic en folie (de afbreekbare vorm) voor het veilig verzenden van orders worden onder de loep genomen. Hierbij kijken we kritisch naar de eisen die onze producten aan verpakkingen stellen (bijvoorbeeld stofarm, breekbaar en lichtdicht), de wensen van de klant en de mogelijk te realiseren milieubesparingen.

Papierarme orderprocessen en productinformatie
Door de verregaande automatisering van de orderprocessen binnen ERIKS Nederland zijn de informatiestromen steeds papierarmer geworden. Het papier dat nog wel noodzakelijk blijft, is standaard van FSC-kwaliteit.

De digitale documentatie heeft echter ook een vlucht genomen. Op deze website is van nagenoeg alle producten brochures te downloaden. 

Lease-auto's met A- en B-label
Recent heeft cluster ERIKS Nederland besloten haar eigen leasewagenpark groener te gaan maken. Nieuwe en vervangingsauto's mogen alleen nog maar een A- of B-energielabel hebben.

ERIKS divisie aandrijftechniek

De ERIKS divisie aandrijftechniek legt zich toe op alle primaire aandrijftechnische disciplines zoals pneumatiek, hydrauliek, elektrische en mechanische systemen. Voor bovenliggende besturingssystemen worden niet alleen componenten geleverd, maar wordt ook de (software)engineering en systeemintegratie als toeleverancier, als co-maker of in een partnerschip verzorgd met uiteraard de aftersales service. Naast ERIKS in Schoonhoven is er ook een vestiging in Roermond. Hun aandrijfpakket bestaat uit hydrauliek en mechanische componenten. Website: www.eriks.nl

ERIKS

ERIKS Schoonhoven maakt deel uit van de ERIKS-groep. Deze Nederlandse maatschappij bestaat uit een groep technische handelsondernemingen op het gebied van afdichtingstechniek, aandrijftechniek, stromingstechniek, industriële kunststoffen en gereedschappen & onderhoudsproducten.

ERIKS is een toonaangevende en innovatieve leverancier aan de procesindustrie en aan machinebouwers, die zowel de rol van specialist als die van brede MRO-leverancier vervult. ERIKS bestaat thans uit meer dan zestig maatschappijen met vestigingen in 27 landen.

In 2009 heeft SHV de ERIKS groep overgenomen. Lees hier meer over de ERIKS-groep.

Downloads

- Bedrijfsbrochure ERIKS Schoonhoven / NL versie
- Algemene brochure ERIKS divisie aandrijftechniek en gereedschappen / NL versie
- Flyer deurautomatisering ERIKS Aandrijftechniek Schoonhoven / NL versie
Flyer door automation ERIKS Aandrijftechniek Schoonhoven / EN version
- Company profile ERIKS 2012/2013 NL/EN/DU/FR versie
- ISO certificaat 9001:2008. Certificaat vervalt in juni 2015. Download hier het certificaat.